De feestpalen - Buurtvereniging 't Roblespark Grootegast

Ga naar de inhoudOp zaterdag 16 november zijn we begonnen met het schilderen van de feestpalen. Albert Krijthe heeft de motieven strak in de grondverf gezet waarna de ploeg van 16 november aan de slag kon met de eerste ronde voor het afschilderen van de feestpalen.

Jan Postmus, Marian van der Tuin, Edgar, Richard en Anja hebben in snel tempo de eerste laag erop gezet.


Het werk viel reuze mee en ze waren dan ook vlot klaar. Om de motieven nog beter te beschermen hebben Jan Postmus, Richard en Marian aangeboden ook de achtergrond nog even extra in de verf te zetten. Zo kunnen we de eerst volgende zaterdag de motieven eindelijk een kleur gaan geven.

Op zaterdag 23 november kon er heerlijk buiten in het zonnetje geschilderd worden en dat voor eind november.
Marian van der Tuin, Isabella, Jannetta en Anja hebben deze middag hard gewerkt en eindelijk konden er wat kleuren op de motieven gebracht worden. Nu beginnen de feestpalen wat te "leven".

Op zaterdag 14 december was het gezellig druk in de loods van schildersbedrijf Krijthe. Nadat  het schilderwerk verdeeld werd kon er druk en geconcentreerd geschilderd en getekend worden. Eppie tekende de contouren op de motieven zodat Jan de Vries en Peter konden schilderen. Wil plakte met tape de rechte lijnen af zodat Arjan en hijzelf wat makkelijker konden schilderen. Nienke en Isabella hebben hun talenten gewijd aan het fijne werk. Anja deed de overige klussen en voorzag iedereen van koffie/thee en wat lekkers. Ook nu zijn de motieven weer een stukje mooier geworden.


PERSBERICHT

Feestweek in ’t Roblespark: Vele handen maken mooi werk

Dankzij de inzet van de bewoners van buurtvereniging 't Roblespark doet ook deze buurtvereniging mee met feestelijke palen tijdens de feestweek in Grootegast.

De feestpalen zijn geïnspireerd op het leven met wind en water, met een knipoog naar Abel Tasman en Caspar de Robles, de één gebruikmakend van wind en water op ontdekkingsreizen en de ander vechtend tegen de wind en het water als stadhouder van Friesland, Groningen en Drenthe na de Allerheiligenvloed in 1570.

Het maken van de feestpalen is een gezamenlijke inspanning geweest van veel van de buurtbewoners, waarbij ieder op zijn of haar manier heeft bijgedragen. De aftrap voor dit grote klusproject werd vorig jaar op de burendag gegeven. Daarna volgde menige klusmiddag, waarbij werd gezaagd, getimmerd en geschilderd.

Sommige buurtbewoners hebben een extra steentje bijgedragen in de vorm van hun speciale inzet. Albert Krijthe van Schildersbedrijf Krijthe door het beschikbaar stellen van een loods en verf. Hobbe Pijpker van Pijpker Laboratoriumtechniek door het maken van het technische deel van de feestmotieven en Eppie Plantenga door zijn uiterst precieze schilderkunsten.

Het resultaat mag er zijn: prachtige feestpalen met draaiende molenwieken, hengelende zeemeeuwen en wimpelende vaantjes aan zeilboten.

Speciale dank is verschuldigd aan het Oranjefonds, die deze activiteit met een gift heeft ondersteund.

Buurtvereniging 't Roblespark
Grootegast
Terug naar de inhoud