Oranjefonds - Buurtvereniging 't Roblespark Grootegast

Ga naar de inhoud

PERSBERICHT

Buurtvereniging ’t Roblespark neemt nieuwe tent in gebruik
Aanschaf mogelijk dankzij bijdrage van € 2.500 van het Oranje Fonds

Zaterdag 22 juni was de jaarlijkse barbecue van buurtvereniging ’t Roblespark uit Grootegast. Ondanks het wisselvallige weer was het een groot succes, want bij deze gelegenheid werd voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe tent van de buurtvereniging. Deze professionele tent van 10 bij 6 meter, groot genoeg om de hele buurt een droog onderkomen te geven, kon worden aangeschaft dankzij de steun van het Oranje Fonds. Van de bijdrage van
€ 2.500 werden verder tafels, stoelen, heaters en een brandblusser gekocht. De aankoop van een EHBO-kist moet nog worden gedaan.

Bij het begin van de barbecue werd de tent feestelijk geopend door Arnold van der Holst, voormalig voorzitter van de buurtvereniging. Hij sprak daarbij zijn dankbaarheid uit voor de bijdrage van het Oranje Fonds. "Dankzij de bijdrage van het Oranje Fonds kunnen we nu meerdere keren per jaar buurtactiviteiten organiseren, ongeacht de weersomstandigheden".

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.


Voor informatie over Buurtvereniging ‘t Roblespark,
Jelte Zwerver, voorzitter, 0594
852275

Voor informatie over het Oranje Fonds,
Rosanne Wink, Adviseur Pers en Publiciteit, (030)6564524

http://www.oranjefonds.nl/vrienden                                                                                   

                                       

Buurtvereniging 't Roblespark
Grootegast
Terug naar de inhoud